jueves, 21 de febrero de 2013

DIVENDRES 22: CONCENTRACIÓ PER LA INJUSTA CONDEMNA ALS ACTIVISTES SAHARAUIS

LA FASPS-PV CONVOCA UNA CONCENTRACIÓ DAVANT LA DELEGACIÓ DEL GOVERN A VALÈNCIA C/ COLÓN (METRO COLON) EL DIVENDRES 22 DE FEBRER A LES 19:00 H.
Finalment, tal i com havien convocat, el passat 1 de febrer es va constituir a Rabat el Tribunal Militar que, sense cap competència, ha jutjat durant més d'una setmana als 24 presos polítics sahrauís de Gdeim Izik.



A pesar de no tindre jurisdicció sobre el Territori no Autònom del Sàhara Occidental, el règim marroquí va procedir a jutjar-los en un tribunal militar que, segons nombrosos observadors internacionals, no va comptar amb les degudes garanties per falta de proves. Les armes amb què suposadament van ser assassinats els agents no tenien empremtes dactilars dels acusats. A més, només es va practicar una prova forense i no es va realitzar cap test de ADN.



Després de nou dies de juí i set hores de deliberació el tribunal militar marroquí va condemnar a nou cadenes perpètues, a quatre a 30 anys de presó, a set a 25 anys de presó, tres a 20 anys de presó i dos han sigut posats en llibertat ja que la sentència és inferior alhora que ja han passat a la presó preventiva.



Estes duríssimes penes suposen un nou atemptat contra el poble sahrauí, contra el seu dret d'autodeterminació i la seua existència, ja que es tracta d'un poble sotmés permanentment a violacions per part de la força ocupant marroquina.

No podem quedar-nos passius davant de tal violació de la legalitat internacional i dels Drets Humans, per este motiu continuem amb les accions en suport als presos polítics sahrauís de Gdeim Izik.

Per favor doneu la màxima difusió.
NO SIGUEU INDIFERENTS!
Vos esperem!

No hay comentarios:

Publicar un comentario