viernes, 20 de septiembre de 2013

JORNADA PEL DRET A DECIDIR: “EL PODER DE DECIDIR ÉS NOSTRE. INFORMADES, REARMADES, PREPARADES”El 28 de setembre la Coordinadora Feminista pel Dret a Decidir de València organitza la Jornada “El poder de decidir és nostre. Informades, rearmades, preparades” en el Palau de Pineda de València. Una Jornada de reflexió i debat al voltant del dret de les dones a decidir si volen ser mares o no.

Un dret que a l’Estat espanyol actualment regula la llei de salut sexual i reproductiva aprovada en 2010 i que permet a les dones avortar lliurement fins a la setmana 14 de gestació. Després d’açò, es necessita un dictamen mèdic i complir certs requisits –risc per a la salut, fins a la setmana 22, i anomalies fetals greus o incompatibles amb la vida, sense termini–. Una llei que, encara que no respon a totes les expectatives de les dones, va reconéixer el dret de les dones a triar la seua pròpia maternitat.

El ministre de Justícia, Alberto Ruiz Gallardón, ha anunciat que reformarà la llei per a substituir aquest termini lliure per un sistema de supòsits com el que va regir des de 1985 fins a 2010. Les dones hauran d’acreditar que es troben en els supòsits que determine la llei, que encara no han sigut detallats, per a poder interrompre l’embaràs.

    Gallardón, a les ordres dels sectors més reaccionaris i de l’Església, vol tornar-nos a la llei de l’any 85, restrictiva, una llei de supòsits i no de terminis.

    El dret a avortar està reconegut per l’Assemblea Parlamentària del Consell d’Europa: “ L’avortament és un dret, la llibertat de les dones a decidir sobre el seu cos ha de ser respectada i els governs han de garantir aquesta pràctica accessible i segura.”

    La reforma anunciada per Gallardón va en contra del que l’OMS aconsella a tots els estats: facilitar un avortament asèptic per als supòsits fonamentals (violació, malformació del fetus i greu perill per a la salut física i psíquica de la mare).

    Exigim un reconeixement absolut i no condicionat del dret de les dones a avortar, així com que les interrupcions voluntàries de l’embaràs siguen portades a cap pel sistema públic de salut de forma totalment gratuïta. Avortament lliure, gratuït, segur i dins del sistema públic de salut.

    Revindiquem l’educació sexual com a forma de previndre els embarassos no desitjats. Dels cent mil avortaments anuals que es practiquen a l’Estat, la majoria són de joves.

Amb aquesta jornada, la Coordinadora Feminista pel Dret a Decidir de València s’afig a les diferents accions, que a escala mundial, tindran lloc amb motiu de la commemoració del Dia d’Acció Global per l’Avortament Legal, Segur i Gratuït. Així mateix, la Coordinadora continuarà amb les mobilitzacions d’oposició a la reforma anunciada per Gallardón per al pròxim octubre.

@DretaDecidirVlc
https://www.facebook.com/groups/558918724153332/

Inscripció obligatòria i gratuita: jornadadretadecidir@gmail.com

No hay comentarios:

Publicar un comentario