jueves, 14 de diciembre de 2017

Entre totxs, invertim a Godella

A proposta d´Esquerra Unida, el grup de govern ha decidit que siga la ciutadania mitjançant un procés participatiu, la que decidisca quines inversions es realitzaran a Godella en els pròxims dos anys (a càrrec del pressupost municipals i/o subvencions que es demanen). Cada partit hem de presentar 5 propostes que es discutiran al pròxim grup de govern. Hi ha molt a fer però el col·lectiu d´Esquerra Unida hem elegit les següents iniciatives. I tu què penses? Quines inversions proposaries?
PROPOSTES D´INVERSIONS PER PART D´ESQUERRA UNIDA GODELLA
1. Inundacions: L´actualització i realització del projecte del Pla Director d´Aigües Pluvials. Anàlisi i implantació d´una xarxa separativa de clavegueram.
Per evitar inundacions cal que es realitze l´assarb però també una sèrie d´obres dins del poble per tal de canalitzar les pluges que cauen cap a aquesta infraestructura. Malgrat que el projecte de l´assarb a executar per conselleria, es troba de moment paralitzat i es plantegen canvis al mateix, la part «interna» del projecte, probablement no sofrirà cap modificació ( d'ací a poc temps, es farà una reunió tècnica en conselleria per tal confirmar aquest fet). Així, l´Ajuntament ja pot començar a treballar en la part que li correspon, actualitzant el Pla Director d´Aigües Pluvials (2009) i realitzant el projecte per poder executar obres quan es dispose de fons.
Per altra banda, actualment quan plou, les aigües de pluja acaben a l´horta mesclades en les fecals, embrutant-la i fent malbé camps i collites. Açò passa perquè en Godella no tenim a tot el poble xarxa separativa, es a dir, les aigües de pluja i les fecals van per la mateixa canonada i quan es desborden per excés de pluja, ho fan juntes. Mentre no s´execute l´assarb o projecte alternatiu, les aigües de pluja acabaran en l´horta, però que arriben brutes amb fecals provoca un dany major. Tard o d´hora haurem de fer la xarxa separativa... Per què no començar ja i evitar la contaminació de l´horta?
2. Estalvi i eficiència energètica: Auditoria energètica dels edificis municipals. Instal·lació de plaques solars als edificis municipals i llums leds per a les faroles.
Aquestes inversions no sols contribueixen al medi ambient i comencen el camí cap a un nou model energètic, aquestes inversions permeten també recuperar els diners que costen mitjançant l´estalvi que produiran en la factura elèctrica i a més, són susceptibles de rebre subvenció per part de la comunitat europea.
3. Començar l´execució del Pla de mobilitat urbana sostenible (PMUS): Peatonalització de la pujada de l´ermita. Ampliació de voreres i eliminació de barreres arquitectòniques per millorar l´ accessibilitat de minusvàlids.
A Godella tenim un problema de tràfic. També continuem sense tindre un traçat peatonal i una xarxa de carril bici completa, a diferència de la majoria de pobles i ciutats. El PMUS es va realitzar amb la intenció de solucionar aquesta problemàtica i destacava com un dels objectius cap a la sostenibilitat, la necessitat de regular la velocitat de penetració del tràfic privat (vora 13000 cotxes de vehicles de no residents passen diàriament pel nostre poble), de potenciar l'accessibilitat caminant, en bici i en transport públic, i també va planificar adequadament la restricció del tràfic privat al Carrer Major i la Pujada de l´Ermita.
És hora de començar a treballar en aquest sentit, prioritzar als ciutadans i al seu benestar en lloc de la fluïdesa i el fàcil trànsit dels vehicles.
Peatonalitzar la pujada de l´ermita, permetent sols l´accés de veïns i tràfic d´encreuament, afavorir el trànsit dels vianants pel poble, comença aquest camí.
4. Adequació de les zones verdes municipals: Parcs i Pla especial de les Pedreres. Continuant la problemàtica plantejada en l´anterior proposta, més que grans projectes i obres amb regust electoralista, EU pensem que cal invertir en les persones i millorar els espais de convivència i oci del nostre poble amb criteris ecològics i de sostenibilitat i d´igualtat entre les diferents barriades. Per altra banda, el Pla Especial de Les Pedreres és un projecte que permetria gaudir una de les zones més emblemàtiques del nostre poble tant a escala històrica com ecològica. Invertim en les persones i en la seua qualitat de vida!
5. Projecte Escoleta Municipal.
A Godella tenim uns 330 xiquets entre 0 i 3 anys i 4 escoletes privades què ofereixen els seus serveis a un preu que va des de els 200 als 500 euros mensuals, el qual no totes les famílies es poden permetre. L'accés dels nens a l'educació i la seua socialització a tan primerenca edat constitueix un avanç extraordinari per a tota la societat i resulta determinant per a la integració de la dona en l'àmbit laboral. L´educació és un dret universal i sols des de l´àmbit públic es pot garantir adequadament la igualtat de drets i possibilitats per a tots i totes, la participació de les famílies en l´activitat educativa a més de la detecció precoç de possibles problemes en el desenvolupament dels nens i nenes de 0 a 3 anys, edat en la qual es senten les bases i els principis de la personalitat i la intel·ligència.
Construir l´escoleta Municipal és competència de Conselleria. Amb aquest objectiu, l´Ajuntament ja ha iniciat converses amb el Sr Marzà i ja té el terreny adquirit però es necessita realitzar un projecte adequat de l´edifici i açò és el que demanem que es faça mitjançant un procés participatiu. Invertim en les generacions futures i en l´igualtat d´oportunitats!
Ens oblidem d´algun projecte? Volem conéixer la teua opinió!

No hay comentarios:

Publicar un comentario