miércoles, 21 de enero de 2015

RECOLZAMENT A SYRIZA

El diumenge 25 de gener se celebren les eleccions generals anticipades en Grècia, en les que les enquestes donen la victòria a Syriza.
Grècia és l’exemple més clar de les conseqüències que suposa abandonar la gestió de la vida política en mans dels poders econòmics. La imposició d’entitats no democràtiques com el Banc Central Europeo o el FMI per solucionar un problema que els mateixos poders econòmics han creat, constitueix un pas enrere en el concepte més ample de democràcia, eixe que garantia que la decisió dels ciutadans fora el més sagrat contracte dins de les societats europees.
Por contra, aquest país que ha patit una estafa financera al més alt nivell, en compte de castigar als culpables del desastre econòmic rep una ració doble de les polítiques de retalls que pretenen tornar allò perdut especulativament a través de l’espoli directe a la seua població.
Avui Grècia és un país afonat per les receptes dels padrins del desastre: un lloc on la misèria, la fam, les necessitats, l’atur, les carències o la inseguretat social, laboral i mediambiental s’uneixen a la pèrdua total de la capacitat de decidir sobiranament sobre las polítiques econòmiques o socials. Les eleccions convocades per a 2015 són una oportunitat històrica per començar a tornar l’economia a les mans del poble grec, d’on no hauria d’haver eixit.
Lamentablement assistim amb preocupació a la posada en marxa de campanyes que pretenen condicionar la lliure decisió dels ciutadans grecs davant la sola possibilitat de la victòria de partits que qüestionen la deriva antidemocràtica imposada per les institucions econòmiques internacionals i per la Comissió Europea.
  1. Exigim que es preserve la lliure elecció del poble grec i mostrem el nostre refús més ferm a les campanyes de por que des dels grans mitjans de comunicació o des d’institucions internacionals es llancen aquests dies per condicionar el vot.
  2. Instem a les institucions europees a vetlar pel bon funcionament de les eleccions i a impedir qualsevol intent de limitar i/o condicionar la lliure designació que prenga en consciència el poble grec. S’asseguren que, més enllà del 25 de gener, es respecten les decisions sobiranes del poble grec. 
 
GRUP MUNICIPAL D’ESQUERRA UNIDA DEL PAÍS VALENCIÀ

No hay comentarios:

Publicar un comentario